Info om Los Angeles

Los Angeles – englenes by – er en by de aller fleste har hørt om. Denne byen har gitt verden noen av de mest legendariske musikerne, skuespillerne og kunstnerne i historien, slik som Jim Morrison, Marilyn Monroe, Johnny Depp, Snoop Dogg, Walt Disney, og mange, mange flere. Los Angeles er en sagnomsust by som mange drømmer om å reise til, og den byr på uendelige muligheter for tilreisende.

Los Angeles er lokalisert sør i California, hvor været er deilig store deler av året. Med sine fire millioner innbyggere er dette den nest største byen i USA, og økonomien i byen dreier seg rundt internasjonal handel, underholdning, turisme, romfart, for å nevne noen. De siste årene har byen slitt med forurensning via svevestøv, men dette er nå ferd med å bedre seg. Forurensingen skyldtes en kombinasjon av utslipp fra trafikk, industri og ikke minst skogbranner.

Å utforske Los Angeles tar mer enn en dag, men selv korte turer hit kan gi store opplevelser. I Los Angeles er det aldri langt mellom stjernene, og med en spasertur langs Hollywood Walk of Fame får du muligheten til å tråkke i kjendisenes fotspor. Om du tar turen til den eksklusive handlegata Rodeo Drive er det ikke umulig at du får se en ekte Hollywoodstjerne på handletur.

Fly til Los Angeles fra Norge

Rundt Los Angeles finnes det flere flyplasser, men Los Angeles International Airport (LAX) er den definitivt største. Hit kommer det fly fra hele verden, og flyplassen har hele 9 terminaler. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på at flyplassen hadde 75 millioner passasjerer innom i 2015.

Dette gjør flyplassen til den syvende travleste flyplassen i verden. Fra Norge er det kun Norwegian som flyr direkteruter fra Oslo til Los Angeles, og denne turen tar mellom 10 og 11 timer. Flyplassen ligger 22 kilometer fra downtown Los Angeles, men på grunn av trafikken i området bør en beregne god tid om en kjører bil eller buss. Kjøreturen inn til byen tar som regel minst tre kvarter.

Her får du leiebil i Los Angeles

I Los Angeles er det ingen problem å skaffe leiebil, og rundt omkring i byen er det svært mange ulike forhandlere for bilutleie som tilbyr leiebiler til ulike priser. På flyplassen finner du et stort antall bilutleiere, blant annet de store selskapene, som Hertz, Leiebil-usa.no, Avis og Sixt. Her har du også muligheten til ekstra luksus, med et selskap som for eksempel Rex Luxury Car Rental.

Downtown Los Angeles har du også et stort utvalg av firmaer for bilutleie, og her kan du finne rimelige så vel som mer eksklusive leiebiler. Uansett hvilken leiebil du ønsker, kan det være lurt å bestille på forhånd. Slik har du muligheten til å få oversikt over hvilke firmaer for bilutleie som er tilgjengelige, og hvilke som har den perfekte leiebilen for deg. Ofte er det også mulig å bestille leiebil til en rimeligere penge om du bestiller på forhånd.

Utflukter i selve Los Angeles

Mulighetene er mange om du er på tur i Los Angeles. Hva du bør utforske kommer helt an på hvem du er, og hvem du reiser med. Om du er på romantisk ferie med kjæresten og dere har leiebil, er en kjøretur opp Mulholland drive absolutt å anbefale. Her ligger de romantiske stedene på rekke og rad, og en kveldstur langs denne veien er perfekt for et par som vil tilbringe tid med bare hverandre.

Los Angeles har flere flotte kjøreturer å by på, og Sunset Strip er en av de mer kjente veiene i denne byen. Om du kjører fra Crescent Heights Boulevard til Doheny Drive (omtrent 2,5 km), vil du oppleve at denne veien har utrolig store forskjeller. På kort tid kan du betrakte en cowboy-saloon, eksklusive hoteller, tattoveringssjapper, og store plakater. Enda mer interessant er kanskje menneskene som vandrer langs veien – alt fra 80-talls headbangere, til celebre stjerneskudd og rappere med gulltenner. Om du skal stoppe et sted langs denne veien, kan musikkbaren Whisky a Go Go anbefales. Denne baren ble kjent på 60-tallet da band som The Doors spilte her.

Utflukter i nærheten av Los Angeles

Om du er har tid til en lengre kjøretur, finnes det masse flotte steder som ligger noen kilometer unna downtown Los Angeles. Du kan for eksempel kjøre til kysten og Santa Monica, noe som ikke tar mer enn 25 minutter med leiebil.

Fra Santa Monica har du en fantastisk utsikt over stillehavet, og solnedgangen her kommer du sent til å glemme. Solnedgangen kan du for eksempel nyte fra Palisades Park, som har mange flotte utkikksteder. En tur på Santa Monica pier er også et must, for her ligger det et berømt tivoli – the Pacific Park!

Videre fra Santa Monica har man muligheten til å kjøre langs Pacific Coast Highway til Zuma Beach i Malibu, og nettopp denne veien er selve ”signaturveien” til Los Angeles. Ja, denne highway’en – som strekker seg langs hele California – er faktisk en av de mest omtalte veiene i verden! På den ene siden av veien vil du se mennesker som slikker sol og spiller volleyball langs vakre strender, og på den andre finnes det store luksusvillaer av typen du bare har sett på film. Kjøreturen fra Santa Monica og nordover er like flott på dagen som på kvelden.

Sjekk også denne listen over 10 steder du må med deg i California (ekstern link)

Sikkerhet og trafikkregler i California

Det er oversiktlig og enkelt å kjøre langs veiene i USA, men det er alltid lurt med en oppdatert kartbok. Det kjøres på høyre side av veien, og det er påbudt med bilbelte. På motorveiene er avkjørslene markert med nummer – merk deg på forhånd hvilket nummer du skal ta av ved. I downtown Los Angeles kan det være mye trafikk, så beregn god tid. OBS: aldri parker nært en brannhydrant, da kan du bli tauet!